... megmenteni és felhasználni amink van ! Mióta háziasszony vagyok az pedig nem most kezdődött😊 mindig a takarékosságról szólt az életem. Most mióta egyedül maradtam ugyanúgy főzök csak kisebb adagban vagy ha marad akkor jut másnapra is belőle. Zöldségek vásárlásánál biztos észrevettétek hogy általában mindig marad belőle én ezt ha marad nem csak téli napokra de a nyári időszakban is alkalmazom hogy a zöldséget megtisztítás után feldarabolom és kis zacskóba rakva mélyhűtőbe pakolom olyan mennyiségben ami éppen egy levesnek elég. Szeretem a túrót általában 25 dkg kiszerelésben szoktam venni felét felhasználom palacsintába a másik feléből túrógombócot készítek. Ezzel a két változattal heti két napom ebédje megoldódik. Hét elején palacsinta majd a hétvégén készítek túrógombócot 😋 egy jó levessel kiegészítve! Gyakran alkalmazom a megmaradt krumplipüré felhasználását is nudli, derelye, gombóc esetleg perec sütésére mert ezeket is nagyon szeretem! Ezek az ételek mind aránylag pénztárcakímélőbbek és finomak !!
2 megjegyzés:
Sokan talán nem értik, miért kell nekem, az egy személyes háztartásomba hatalmas fagyasztó...Hát ezért. Mert egy adagot készíteni nehéz, de ha több van, akkor azt le lehet fagyasztani, és adott alkalommal, csak felmelegítve kész az edéd. Némi fantáziával át lehet alakítani ételeket, mert unalmas többször ugyanazt enni...Én jónak tartom ezt a rendszert....
Mari nekem nem nagy a hűtőm csak külön mélyhűtő részébe tudok pakoltam de megoldom hogy amire szükségem van minden elférjen benne.
Megjegyzés küldése