2025. július 26., szombat

Pergelt leves

Amit már gyerekként is nagyon szerettem és a családom is szerette és szereti.  Bármilyen apró tészta  jó hozzá  leginkább tarhonyával, kiskockával   vagy eperlevéllel   készítem. Nyári szezonban finom a friss zellerlevéllel és petrezselyemzöldjével ízesítve!


Hozzávalók:  amiből én készítettem: 2 db krumpli ,  tészta eperlevél  ízlés szerinti mennyiségben, kevés olaj, fűszerek:   só, őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika, zellerzöldje, petrezselyemzöldje .

🌺

Elkészítése: Krumplit megpucoltam és  apró kockákra vágtam. Kevés olajon megpirítottam a tésztát levettem a tűzhelyről fűszereztem  és ráöntöttem a felkockázott krumplit . Felöntöttem vízzel   sóval, zöldfűszerekkel ízesítettem  és készre főztem. ( Az ilyen levesekbe    kevés  ételízesítőt vagy 1 db leveskockát  szoktam még  belefőzni)😋 Hamar elkészül és nagyon finom !

Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Ani írta...

Drága anyósom is így nevezte ezt a nagyon finom levest.

Ircsi írta...

Egyszerű, gyors, és nem utolsó sorban olcsó, és bizonyára finom is. Vittem. Köszönöm!

Éva írta...

Köszi Ani olyan jó olvasni hogy milyen szeretettel gondolsz mindig az anyósodra .

Éva írta...

Örülök hogy tetszik Ircsi, sok sikert és váljon egészségedre!

Katalin írta...

Egyszerű de nagyszerű leves lehet, én még nem ettem ilyet. De ahogy nézem és olvasom, finom lehet, és gyorsan kész.