Hozzávalók: 25 dkg. keksz, 18 dkg. margarin 10 dkg. cukor, 1/2 dl rum / rumaromával szoktam készíteni 1 evőkanál kell/, kókuszreszelék 2 evőkanál, 1 kiskanál kakaó.
Krém: 25 dkg. gesztenye, 12 dkg. margarin, 10 dk. cukor, 2 cl rum/kávéskanál rumaroma / 1 kiskanál kókuszreszelék, 7 dkg. tortabevonó.
Elkészítés: Ledarálom a kekszet, majd összedolgozom a margarinnal, a cukorral, a rummal és a kókuszreszelékkel, a kakaóval, ezután félreteszem. A gesztenyepürét burgonyanyomón átnyomom, jól összedolgozom a margarinnal, a rummal és a kókuszreszelékkel. Egy tiszta konyharuhát bevizezek és ráterítem az asztalra. Ráteszem a kekszmassza felét, a vízbe mártott késsel kb. 20x15 cm-es téglalapra nyújtom, erre teszem a gesztenyetöltelék felét és egyenletesen elkenem a kekszen, ezután a konyharuha segítségével feltekerem. Ugyanígy készítem a másik rudat. Rövid hűtés után olvasztott csokoládéval bevonom majd a hűtőbe teszem.
/A mostani alkalommal az egyik rúdra kókuszreszeléket tettem./
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése