Hozzávalók:1/2 kg. sertéslapocka, 20 dkg. fehér bab, 1 paradicsom, 15 dkg. füstölt szalonna, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, petrezselyem, majoránna, babérlevél, őrölt bors, pirospaprika, 2 dl leveslé/ 1 db füstőlt leveskocka /, só, csípős paprika.
Elkészítése: A babot előző este beáztattam. A cserépedényt használat előtt beáztattam 1/2 órára.
Az edény aljába tettem a felszeletelt szalonnát, a babot és erre pakoltam rá a paradicsomot és a felkarikázott sárgarépát majd a kissé sózott borsozott felkockázott húst tettem. Az egésznek a tetejére pakoltam a fűszereket amire ráöntöttem a 2 dl vízben feloldott leveskockát. Lefedtem és betettem a sütőbe majd bekapcsoltam a sütőt folyamatosan 200 fokon 2 1/2 óráig sütöttem.
Egyszerűbb hozzávalókból készítettem , de nagyon finom volt !Köszönöm Gyöngyi !
Jó étvágyat!
12 megjegyzés:
Finom lehetett!! Jó tartalmas egytálétel!!
Ez jó ütős kaja!
Ejha, micsoda változás! Nagyon tetszik a blogod új ruhája! És a babos hús is jól néz ki!
Ez nagyon csodás étel lehet, mert nagyon guszta lett:) Sajnos az én cseréptálam Magyarországon maradt, itt meg még nem láttam. Pedig sokat használtam és szerettem. Boldog Adventet nektek:)
Maria: Köszi, valóban jó tartalmas volt!
Mónika: Finom volt!
Bors and Pepper:Köszi !
trollanyu: Köszi! Viszont kívánom nektek is !
Látom új ruhája van a blogodnak.
Nagyon tetszik!
Ez a babos étel a férjem kedvence.
Gyakran készítem, de azzal a különbséggel hogy nem teszem a sütőbe.
Nagyon finom lehet! Én nemrég szereztem be egy cserépedényt, de nem merek főzni benne. Ez olyan korondi, mázas edény, nem tudom, hogy viselkedne tűzön, pedig állítólag arra való...
Juci: Köszi!Eddig még így nem készítettem , de nagyon finom biztosan edényben tűzhelyen is pont ilyen az íze!
Gerdi: Köszi finom valóban! Ezeket a cserépedényeket azt mondják hogy csak sütőben szabad, nyílt lángra nem szabad tenni. Használati utasítást nem adtak hozzá?
Előszeretettel használom én is a cserépedényt. Nekem is Korondi zománcosom van, és gáztűzhelyen használom, igaz, van egy vas karikám és általában, lassú tűzön főzök benne...még megvan!
Márti: A zománcos edényt nem ismerem ez ami nekem van cserépből van és a használati utasítására az volt írva , hogy csak sütőben lehet!
Ez egy látványos és nagyon jól hangzó recept. Ritkán készítek babos ételt mostanában, de ezt megkívántam, olyan gusztán néz ki:))
tücsi: Köszönöm!Nagyon finom tarka babbal is csinálhatod azzal is finom!
Megjegyzés küldése