A sütemény tésztáját Barbinál néztem ki magamnak , gesztenyemassza pedig volt itthon.
Hozzávalók a tésztához: 15 dkg. margarin, 10 dkg porcukor, 3 tojás, 10 dkg. liszt, 7,5 dkg. mák, 1 teáskanál sütőpor.
Elkészítése: A puha margarint jól kikavartam a porcukorral, majd egyenként hozzá tettem a tojást és a sütőporos lisztet valamint a mákot és az egészet jól összekavartam. Kis méretű szögletes tepsiben sütöttem jól kikentem margarinnal és lisztet szórtam bele majd a sütemény tésztáját ebbe öntöttem bele. Előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem.
Mikor kihűlt megkentem a következő krémmel: 10 dkg. porcukrot 10 dkg. margarinnal jól elkevertem majd hozzá tettem egy csomag gesztenyemasszát amit előzőleg villával összetörtem, kevés rumaromát és most volt itthon habtejszínem abból 2 evőkanállal./ eddig habtejszín nélkül csináltam úgy is finom/. Az egészet jól kikavartam és rápakoltam a tésztára, majd nagyszermű dekorcukorral szórtam be.
13 megjegyzés:
Hú, de guszta! Fincsi lehet!:)
Nagyon jól néz ki a tányérodon! :)
Nagyon jól néz ki, a mákos sütik a gyengéim:) Gsztenyével még nem ettem mákosat, finom lehet.
Tiffanylda, Gabriella : Köszönöm!
trollanyu: Köszi! Nagyon finom így együtt !
Hű, de guszta.
Éva, engedd meg, hogy neked is ajánljak egy pályázatot.
http://www.reformkorikonyha.blogspot.com/2012/01/te-hogyan-latod-hungarikumokat-palyazat.html
Petra: Köszi! Örülök és köszönöm hogy gondoltám rám majd megnézem részletesebben bár láttam a blogodon!
Amíg olvastam, egyre biztosabb lettem benne, hogy a hét végén ki kell próbálnom. Köszönöm!:)
RaMary: Örülök hogy kipróbálod, remélem fog ízleni?
Első ránézésre látható, milyen finom süti!
Vicuska: Valóban nagyon finom!
Hmmm, gesztenyés, minden jöhet, ami gesztenyés:-)))
Nagyon guszta!
Gesztenye: Köszi!
Hűha, micsoda párosítás!
Megjegyzés küldése