2012. július 18., szerda

Etus rétese

                                                                                   
Hozzávalók és elkészítése: 22 dkg. liszt,  1 tojás, csipet só, 1 pohár tejföl.  Ezekből lágy tésztát gyúrtam és   20 percet pihentettem .  Ez alatt az idő alatt kikevertem 15 dkg. margarint 7 dkg. liszttel. A tésztát kinyújtottam és rákentem ezt a krémet.  Feltekertem mint a rétest és három felé vágtam. Pihentettem kicsit majd egyenként kinyújtottam/ez keskeny hosszúkás forma/  és a közepébe  tettem a tölteléket. Jobbról balról ráhajtottam a tésztát és a tetejét tojással megkentem. Előmelegített sütőben 220 fokon sütöttem 20'.
A töltelék most mák volt: 15 dkg.darált mák, 10 dkg. cukor, 1 db alma megpucolva  lereszelve kevés citromhéj reszelve és 2 ek. tejföl. Ezt összekevertem és ezzel töltöttem meg
                                                                ******
Szeretettel köszöntöm blogom új olvasóit: pampuska , Penyuluh Perikanan és Kisházy Kálmánné !
                                                                       
                                                                     

15 megjegyzés:

Unknown írta...

Most bizony jól esne ez a finom rétes! Nagyon szeretem :)

judit60 írta...

Finom lehet,így ebéd után desszertnek
elfogadnám.

Katalin írta...

Nagyon jól néznek ki a réteseid, mintha nyújtott tésztából lenne :)
A töltelék is finom lehetett benne.

Gabriella írta...

De rég ettem mákos süteményt! Nagyon jól esne most egy darabka a rétesedből... :P

Adél írta...

Szép a rétesed, bizonyára finom is volt.

Málna konyhája írta...

egy ilyen finom rétest én is megennék most))))

Seffer Lilla írta...

Nagyon tetszik, hogy magad csináltad a rétestésztát, nagyon ügyes vagy!!!

Éva írta...

Vikvi: Szívesen megkínálnálak, gyere!
judit60: Neked is jut belőle!
Katalin: Köszi! Egyszerűen elkészíthető tészta, de nagyon finom!
Gabriella: Elosztom hogy jusson neked is!:-)
Aleda: Köszi! Nagyon finom!
Málna konyhája: Gyere adok szívesen!
Lilla: Köszi! Ez a fajta tészta egyszerűen elkészíthető!

marisz57 írta...

Én is szoktam így rétest csinálni, nekem "Béna rétes" néven van meg a recept úgy 15 éve. Mindenféle töltelékkel nagyon finom. Rég sütöttem már, a tiédből most jól esne egy darab!

Roza írta...

Ezt a receptet nem ismertet, de megtetszett, ki fogom próbálni.

Hankka írta...

Az igazi rétesnek nem mernék nekikezdeni, de ez a tészta nagyon tetszik, és olyan könnyednek tűnik, biztosan finom volt! :)

Gerdi írta...

Éppen ma néztem ki egy újságban egy ehhez nagyon hasonlót, anyós rétes néven. Most, hogy látom nálad, milyen szép kis rétesek kerekedtek belőle, biztos, nekiállok!

Kati írta...

De jó lenne ebből egy szelet:) A te ötletedből kiindulva én is nekifogtam Nyárádszereda látnivalóinak bemutatásához a blogom oldalsávjában:)

Éva írta...

marisz57:Örülök hogy ismered! Meggyel is nagyon finom úgy csináltam eddig.
Roza: Akkor itt az ideje hogy megismerd!:-))
hankka: Igazit még én sem csináltam, de ez is finom!
Gerdi: Próbáld ki egyszerű és finom!
Kati:Szívesen megkínálnálak! Örülök hogy bemutatod Te is lakóhelyedet, megyek majd megnézem!

Panna írta...

Hű, de ügyes vagy, hogy a tésztát is Te csináltad hozzá!