2012. október 25., csütörtök

Tészta vadas zöldséges szósszal

  Hozzávalók: 1-1 db sárgarépa, fehérrépa, kis darabka  zellergumó,  babérlevél, 1 ek. ételízesítő, 1/2 mk. őrölt bors, 1 dl tejföl, 1 ek. liszt, 1 tk. mustár, mk.csípős paprikát is tettem hozzá.
Elkészítése: A zöldségeket megpucoltam felkarikáztam. Edénybe téve annyi vizet öntöttem rá hogy jól ellepje, majd bele tettem a babérlevelet és az ételízesítőt. Addig főztem még teljesen puha lett, ekkor a levével együtt  leturmixoltam, de villával is összelehetett volna törni.  A tejfölben elkevertem a lisztet majd bele tettem a mustárt kevés őrölt borsot  jól elkevertem és ezzel sűrítettem be az összezúzott zöldséget.  Tésztát hagyományos módon kifőztem és tányérba  téve  szósszal meglocsoltam. Nagyon finom volt!  
Jó étvágyat!
                                                                       

10 megjegyzés:

Nagymamis írta...

Hm....csak nyelek.....annyira éhes vagyok! És ma nem is megyek haza délben!

Vicuska írta...

Finom lehet, annyira szeretjük a vadast, az ízét, én is megéheztem :)

Éva írta...

Nagymamis: Majd megcsinálod estére, csak addig bírjad valahogy!:-))
Vicuska: Nagyon finom! Vadast nem szoktam sűrűn készíteni de ezt így tésztával biztos hogy máskor is elkészítem.

Gizi írta...

Igaz már késő van, de azért jöhetne egy tányérkával. A vadas szaftját imádom, nagyon jó ebédötlet.

María írta...

Én is imádom a vadast, a családban csak én. Viszem a receptet és megcsinálom magamnak!! Köszi :)!!

Kati írta...

Nekem vadhússal nem jött be a vadas, de így tésztával, lehet ízlene:)

marisz57 írta...

Ilyet én is szoktam magamnak főzni, imádom!

Éva írta...

Gizi:Még egy kicsit tudnék is küldeni!
Maria: Azt mondanom sem kell hogy ezt a tésztát is csak én ettem pedig nagyon finom!
Kati: Próbáld egyszer ki mert nagyon finom!
marisz57: Köszi!

Seffer Lilla írta...

Hmm egy kis hús nélküli finomság!

Éva írta...

Lilla: Igen ez olyan tészta!