Hozzávalók: 45 dkg. liszt, 20 dkg. zsír, 2 dl tej, 2,5 dkg. élesztő, mk. cukor, csipet só, 2 dl. tejföl. Szilvalekvár / most bontottam fel az első üveggel amit én csináltam nagyon finom/.
🌺
Elkészítése: A langyos tejben elmorzsoltam az élesztőt hozzátettem a cukrot 1 ek. lisztet elkevertem és letakarva pihentettem . A lisztben elmorzsoltam a zsírt tettem hozzá csipet sót és a megkelt élesztőt, valamint a tejfölt és az egészet jól bedagasztottam. Konyharuhával letakarva 1/2 órát meleg helyen pihentettem. Ezután a tésztát meglisztezett gyúródeszkán átgyúrtam és négy felé vágtam. Egyenként a tésztát kinyújtottam téglalap formára majd hosszában elvágtam ezután feldaraboltam négyzetekre és lekvárt kanalaztam bele és összetekertem. A többi tésztát is mikor elkészítettem akkor kizsírozott tepsibe pakoltam a buktákat egymástól kicsit távolabb és még tepsiben hagytam 30' pihenni. Előmelegített sütőben 220 fokon 20' sütöttem. Mikor kihűlt vaníliás porcukorral szórtam meg.😋
Jó étvágyat kívánok!
15 megjegyzés:
Hű, finom is a házi szilvalekvárral sütött bukta! Mi is szeretjük, már elég régen volt.
ezt a két szélsőt venném le a tányérodról, ha megkínálnál!
Meg kell már nézzem ezt az "Ízőrzőket", nagyon jókat hozol onnan!
De jó már kerestem a receptjét!! Köszönöm!
Hűű de csoda finom lehet! Pont amilyet nagymamám szokott régen sütni:))
Nagyon-nagyon szeretem a buktát, most nagyon megkívántam!
Finom házi szilvalekvárral nagyon jó íze lehet! :) Elfogadnék egyet (kettőt-hármat)! :)
Jöhetne hozzám is, mert nagyon szeretjük. Szépek!:-)
Összefutott a nyál a számban... Van is a spájzban sok éves szilvalekvár! Ezer éve nem sütöttem buktát, hát eljött az ideje!:) Köszi!
marisz57: Nyugodtan vedd el egészségedre!:-))
Márti:Érdemes megnézni mert nagyon jókat látni benne.Duna TV megy de van mikor az M2 is ismétléseket ad.
EWA gyöngyös világa!: Egészségetekre!
Emi: Örülök hogy szép emlékek fűznek hozzá, mert a nagyi süti az mindíg jó!
Csilla Andi: Akkor megkínállak téged is!:-)
hankka: A házi lekvárral nagyon finom tud lenni! Na jól van elvehetsz három darabot!:-)
HajniZoli:Köszi! Ablakot nyisd ki küldöm fénypostával!:-)
Tiffanylda: Ó de finom a jól besűrűsödött szilvalekvár.Jó étvágyat hozzá nektek!
Hú, de finom lehetett! Gondolom már egy darab sincs belőle. :)
Panna: Finom volt való igaz! A hétvégén itthon volt a kis "csipet-csapatom" így nem maradt !
Először is meglepődtem, hogy a megjegyzés nem úgy jön be mint korábban, hanem az oldalad bal oldalán fönt egy kisebb ablak és ott kell írni. Te csináltad így vagy miért jobb ez, mint a korábbi?
Amúgy pedig a buktád nagyon guszta. Én is szoktam nézni az Ízőrzőket, meg az Édes nagyikat, de már egy jó ideje nincsenek. Ezt a receptet én is kiírtam a készítése során, pedig van egy pár bukta receptem. Nem beszélve arról, hogy ennek készítése a családomban hagyomány, gyerekkoromban csak ezt kértem, és az Anyukám, Nagymamám isteni finoman készítette. A mai napig kedvencem minden kelt tészta. Én is főztem szilvalekvárt, mert azzal szeretem.
Lívia: Csodálkozom hogy megváltozott valami,én semmit nem állítottam át. Köszi, nagyon finom ez a bukta, még 2 nap után sem volt megszikkadva.Szilvalekvárt imádom én is.Szeretem nagyon én is a kelt tésztákat.
Hát pedig most is, hogy rákattintottam, hogy bejegyzést írjak, nem a teljes bejegyzésűrlapod jön be hanem kicsinyített formában fönt az oldalad bal oldalán egy kb. 12x12 cm-es ablak. Ezután ha abban rákattintok a méretre, akkor bejön a teljes méret. Tudod, ami van a teljes oldal jobb felső sarkában (kis méret, előző méret, bezárás)
Lívia: Elhiszem hogy neked így jön be, de semmit nem állítottam el és ha én írok akkor a régi formában jelenik meg nekem.
Megjegyzés küldése