Hozzávalók: 3 db tojás, 1 cs. vaníliacukor, 25 dkg. porcukor, 6 dkg. margarin, 15 dkg. apróra vágott birsalmasajt, 1 citrom reszelt héja, 30 dkg. liszt, 1 cs. sütőpor. Tepsi kenéséhez margarin, liszt. Birsalmasajt a sütemény tetejére.
Elkészítése: A tojást -vaníliacukrot és porcukrot 1/2 óráig kevertem, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrtam és kinyújtottam. Ujjnyi vastag rudakat vágtam tetején a késhegyét hosszában végig húztam. A birsalmasajtból metélt vastagságban csíkokat vágtam és a süteményre tettem. Margarinnal kikent és belisztezett tepsibe pakoltam a tésztát, előmelegített sütőben 200 fokon 15' sütöttem. Porcukrot szórtam rá.
Ui: Ami most hozzávalókat leírtam az egész mennyiség, csak a feléből készítettem el.Nagyon finom volt.
(Humorizált a férjuram mikor megkóstolta a süteményt mondta hogy őt is fotózzam le bizonyítékként hogy neki is ízlett! Hát ez nagy szó az biztos hogy ilyen kekszfélét megkóstolja?:-))
Jó étvágyat!
7 megjegyzés:
Nagyon örülök hogy sütöttél, és milyen szépek lettek!
Ez eszméletlen jól hangzik!!!
Nagyon jó kis keksz!és Te nem használtad ki az adódó alkalmat a férjed fotózásához? :))
Nagyon szépen tálaltad a sütit, biztosan finom volt. Szívesen megkóstolnám, birslekvárt még nem is ettem :)
Nagyon jó! Nekem is van birsalma sajtom, ki is fogom próbálni:-)
Nagyon fnom lehet, ha még a férjednek is ízlett:) Évek óta nem ettem birsalmát, itt nem lehet kapni sajna. Szép hétvégét:)
Jámborné Budai Mónika: Nagyon finom volt, köszi a receptet!
Chef Viki: Köszi!
Márti: Köszi! Ezt csak poénból mondta nem hiszem hogy komolyan gondolta?:-)
Katalin: Köszi!Birsalmasajt de nagyon finom!
HajniZoli:Köszi! Próbáld ki mert finom, fémdobozba tettem másnap még puhább volt. Bár lehet hogy nálatok nem éri meg a másnapot!:-)
trollanyu: Finom volt, és ez valóban csoda hogy kekszet megkóstoljon.Van egy pár olyan dolog amit ott nem érsz el ugye? Persze gondolom olyan is akad amihez viszont mi nem jutunk hozzá! Köszönöm és viszont kívánok szép hétvégét nektek is!
Megjegyzés küldése