Hozzávalók: 1 cs. kapor, 2-3 ek. olaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 ek. liszt, ízesítésként : só, cukor, ecet. 1/2 l. víz , 1 db leveskockának a fele, 1 dl tejföl.
🌺
Elkészítése: Először felfőztem a fél leveskockát 1/2 l vízben. Az olajat megforrósítottam lisztet rászórtam rántást készítettem de csak világosra majd hozzátettem a felkockázott hagymát és a kapor felét apróra összevágva és felöntöttem a leveslével. Kb. 10' főztem majd ízesítettem kevés sót, cukrot és ecetet tettem hozzá és a kapor másik felét is majd végül a tejfölt belekevertem forraltam kicsit rajta és már kész is volt.
Ui: Nagyon finom húsokhoz, de én most pld. rántott karalábéval tunkoltam.
Jó étvágyat kívánok !
9 megjegyzés:
A kapor az egyik kedvenc zöldfűszerem, szívesen kipróbálok, mindet, ami kapros. Erre a mártásra is vevő vagyok!
Gerdi nagyon finom, általában én is szeretem de csak tőkfőzelékbe szoktam használni. Most fedeztem fel a szakácskönyvemben a receptet, mivel a lányoméknál sok kapor van !Húsokhoz is nagyon finom lehet.
Imádom:) S olyan aranyos a tálkád:)
Nekem is nagyon tetszik! Finom lehetett rántott zöldséggel is, el tudom képzelni.
Én is nagyon szeretem a kaprot. Mártást még nem főztem belőle, pedig igen finom lehet! :)
Kapormártást már készítettem, de karalàbét még nem rántottam. Előfőzöd?
Marika már készítettem úgy is hogy nem főztem elő akkor a lisztbe szórtam kevés sót, de már úgy is készítettem hogy kicsit előfőztem. Sok sikert és váljon egészségedre.
Nagyon köszönöm a gyors választ! Ki fogom próbálni, sok szép karalábém van.
Nagyon szívesen, sok sikert és váljon egészségetekre. Mikor én csináltam volt hogy csíkokra vágtam de volt hogy lapokra , nagyon szerencsés vagy hogy szép karalábéid vannak. Szomszédomnak az idén nem volt ilyen szerencséje .
Megjegyzés küldése