2013. augusztus 7., szerda

Szedres-mákos palacsinta

                                                                               
Hozzávalók és elkészítése: szokásos  recept szerinti 10-12 db palacsinta. + Töltelék:  10 dkg. mák, 1/2 dl tej, 2 ek. cukor, 1 tk. vaníliacukor,  3 ek. szederlekvár.  A tejet megforrósítottam  a kétféle cukorral  és beleszórtam a mákot kicsit főtt majd hagytam teljesen kihűlni és ekkor kevertem hozzá a szederlekvárt. 
Ezzel a töltelékkel  kentem meg a palacsintákat ami nagyon finom volt. Természetesen a mennyiség sz.sz. növelhető attól függően hogy mennyien esszük ezt a finomságot .Nagyon szeretem változtatni a tölteléket, ami férjuram részéről nem mondható el, ilyenkor neki marad a hagyományos sárgabaracklekvár!!!
Jó étvágyat kívánok !

12 megjegyzés:

Okki írta...

Most meg is ennék egy pár palacsintát, csakis ezzel a töltelékkel! :)

teller-cake írta...

Nyerő párosítás! :)

Csigabige írta...

Ez nagyon jó ötlet, ilyen palacsintát még nem ettem és nem nem is tudom, hogy ez miért nem jutott eszembe eddig!

Horváth Emerencia írta...

Én is megkostolnám, köszönöm!

Kati írta...

De jó ötlet a mák a szederrel. Akkor a férjed is olyan mint apum, csak a hagyományost szereti:)

Márti írta...

Na de Évikém! 70 fokban palacsinta? azért ez nem semmi :)

Hankka írta...

De érdekes ez a mákos-szederlekváros töltelék, igazán finom lehet így a palacsinta! :)

Gerdi írta...

Mákos palacsinta? Miért is ne!

HajniZoli írta...

Jó párosítás! Szeretnénk mi is:-)

marisz57 írta...

Eddig még csak sima hétköznapi mákos palacsintát ettem. Úgy is jó, de szederlekvárral ünnepi fogás!

Éva írta...

Mindenkinek köszönöm és örülök hogy tetszik! Ha kipróbáljátok majd megtudjátok mennyire finom párosítás így!

Gabriella írta...

Ó, hogy ez mennyire finom lehet! Még jó, hogy épp most fogok palacsintát sütni, már be van keverve a tészta. Csak azt nem tudom, van-e itthon szeder lekvárom...? Idén még nem főztem, a tavalyi meg már lehet, hogy elfogyott.