2013. augusztus 29., csütörtök

Tárkonyos csirkeragu"Ízőrzők" Ozora

                                                                                   
Hozzávalók: 30 dkg. csirkemell, olaj,  1 db sárgarépa, 1 db petrezselyem gyökér, 2 db kisebb hagyma, 2 szem krumpli, 1 db zöldpaprika, 1 dl tejföl, babérlevél, só, őrölt bors, 1 mk.tárkony, zeller zöldje, 1 ek. liszt. levesbetéthez: 1 db tojás, pici olaj, só, liszt.
🐓
Elkészítése:  A csirkemellet csíkokra vágtam, a sárgarépát és gyökeret megtisztítás után karikára, a krumplit és a paprikát kockára vágtam Az olajat megforrósítottam majd az egyik hagymát amit előzőleg apróra felkockáztam  beleöntöttem  ehhez tettem a zöldségeket és együtt dinszteltem . Ezután rátettem a babérlevelet  az egészben meghagyott vöröshagymát  és a csíkokra felvágott húst majd felengedtem vízzel amibe a zeller zöldjét és a paprikát valamint a fűszereket sót és őrölt borsot tettem. Fedő alatt főztem amíg a húst megpuhult ekkor tettem hozzá a krumplit.  A tejfölben elkevertem a lisztet amit a leveshez tettem majd tárkonnyal ízesítettem.  Elkészítettem a galuskát : tojás, pici olaj, só és liszt amennyi szükséges kicsit hagytam pihenni majd a levesbe szaggattam és készre főztem. Nagyon finom laktató  étel! 😋
(A hozzávalók mennyiségét  változtattam , mivel csak 2 személyre főztem és tejszín helyett tejfölt tettem bele)
Jó étvágyat kívánok !

9 megjegyzés:

Kati írta...

Ejj Éva, mennyire szeretem az ilyen leveseket:) Nagyon, de nagyon guszta:)

Katalin írta...

De jó kis tartalmas leves :)

Vicuska írta...

Szeretem a tárkony ízét, illatát!

HajniZoli írta...

Finom is ez a leves! Tárkonnyal, savanykásan:-)

Éva írta...

Kati köszi, nekem is nagyon ízlett ez a leves most.
Katalin köszi az volt!
Vicuska nem olyan régen ismertem meg mert eddig nem nagyon használtam a konyhámban de nagyon ízlik!
HajniZoli köszi!

Csigabige írta...

Hmm... milyen finom és tartalmas leves lehet! Biztos szeretném!

Éva írta...

Csigabige köszi!

marisz57 írta...

Nagyon finomat főztél! Én is így főzöm a ragulevest, friss tárkonnyal a kertből, csak nem galuskát teszek betétnek, hanem hol csipetkét, hol rizst, mindegyikkel nagyon szeretjük.

Éva írta...

marisz57 nagyon ízlett nekem is bár friss tárkonyom nincs de szárítottnak is kellemes volt az íze.