Hozzávalók: 1/2 kg. csirkeszárny, házi fűszerkeverék, 1 cikk fokhagyma, 3 ek. olaj, sütőzacskó, körethez: gersli, kisebb vöröshagyma, olaj,őrölt bors, kakukkfű, só,
Elkészítése: Szárnyakat megtisztítottam szárnya végét levágtam /jó lesz levesbe/, fűszerkeveréket az összezúzott fokhagymával és az olajjal elkevertem és ezzel a masszával kentem be a szárnyakat. Kb. másfél órát volt bekenve mikor a sütőzsákba pakoltam a szárnyakat lezártam tűvel megszurkáltam a zsákot és előmelegített sütőbe pakoltam ahol 200 fokon 40' sütöttem. A gerslit megmostam majd vizet öntöttem rá amiben kb. 1 órát állt. Ekkor leszűrtem . Kevés olajat melegítettem amibe tettem az apróra fölvágott hagymát és a gerslit kevés ideig dinszteltem majd ráöntöttem a fűszereket/só, őrölt bors, kakukkfű/ felöntöttem annyi vízzel hogy jól ellepje addig főztem még kicsit puhább nem lett a gersli ekkor fedőt tettem az edényre és lezártam alatta a lángot. Hagytam hogy párában puhuljon még egy kicsit. Mikor a fedőt levettem volt még mélyhűtőben snidlingem abból vágtam fel apróra és hozzákevertem. Finom volt és talán még egészségesebb is !
Ui: Utóbbi időben újság és a TV is sokat foglalkozott a gersli fogyasztási szokásaival . Valóban így még én sem készítettem ezért is próbáltam ki. Nekem ízlett , de férjuramat nem tudtam rászedni hogy kóstolja meg.Ő maradt a törtkrumplis köretnél. Gerslit töltött káposztába szoktam használni és van egy kimondottan gerslis káposzta receptem amit nagyon szeretünk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése