Hozzávalók:
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 teáskanál vaníliáscukor
- 15 dkg. eper
- 1/2 dl tejszín/ ha van éppen otthon, de enélkül is finom már kipróbáltam többször/
- 🍓
Elkészítése: A joghurtba tettem a cukrot és a tejszínt jól összekevertem. Az epret megtisztítottam átmostam és turmixoltam/ villával összenyomva is megfelel/. A formákba szedtem kanállal a joghurtból ill. az epres keverékből váltakozva. Ezután irány a mélyhűtő és pár óra múlva már ehető a finom jégkrém!( Bármilyen gyümölccsel elkészíthető!)
5 megjegyzés:
Hűsítő finomság a melegben.
Gratulálok hozzá!<3
Nagyon jól néznek ki! Ebből az adagból lett a 6 darab?
Emőke köszi valóban jó volt ebben a melegben!
fenci üdvözöllek! Köszönöm örülök hogy tetszik,kérdésedre válaszolva igen 6 lett + 1 mivel kevés maradékot egy másik formába tettem! Ha nem tettem volna hozzá a tejszínt akkor lett volna pontosan 6 db mivel már ezzel az aránnyal kipróbáltam !
:-) Pont tegnap készítettem én is, és nagy élvezettel kanalaztam ma, a 30 fokos délutáni hőségben.
Egyszerű, nagyszerű, adalék- és vegyszermentes, talán nem is nagy bűn kalóriák szempontjából...
aranyos fodorka jó is néha a hőségben egy kis hűsítő! Nem szoktam bele sok cukrot tenni így semmi bűntudatom nincs a kalóriák tekintetében:-))
Megjegyzés küldése