2014. május 23., péntek

Paradicsomos bruschetta (bruszketta)

Nem tudom hogy mikor találtam volna erre a receptre, ha nem látom a TV reklámot ?:) Ezt most ismét  kíváncsiságból  készítettem el. Ahogy olvastam olaszok előételként fogyasszák különböző ízesítésekkel , amit többféle  módon ellehet készíteni .Most én  egy egészen egyszerűt választottam.A receptet innen hoztam!
                                                                             


Hozzávalók:
  •  Kenyér , 
  • olaj,
  •  fokhagyma,
  •  paradicsom,
  •  bazsalikom
  • őrölt bors.
Elkészítése: A kenyeret formára/pogácsa szaggatóval/ vágtam majd forró olajban megsütöttem. Mindkét oldalát jól bedörzsöltem  fokhagymával. A paradicsomot megmostam forró vízbe  tettem egy pillanatra hogy a héját letudjam húzni, majd felkockáztam . Bazsalikomot apró darabokra vágtam és hozzátettem a paradicsomhoz kicsit megszórtam őrölt borssal  összekevertem és a pirítósra  kanalaztam belőle. Keményre főzött tojást tettem mellé. Olaszoknak előétel nekünk most vacsora volt:-) Nagyon finom !

4 megjegyzés:

Vicuska írta...

Csábító vacsora lett!!!

Kati írta...

Egyszerűen imádom, fokhagyma, paradicsom, bazsalikom, tökéletes páros :)

Erika írta...

Nagyon szeretjük. Nyáron többször is elkészítjük, csak mi pirítós kenyérrel esszük.

Éva írta...

Vicuska köszi!
Kati köszi!
Eri ka örülök hogy ismered én is kenyeret pirítottam csak az olajban.