Hozzávalók:
20 dkg csiperke gomba
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
őrölt bors,só
csípős paprika
10 dkg rizs,ételízesítő
*
Elkészítése: Megtisztítottam a gombát feldaraboltam, vöröshagymát tisztítás után felkockáztam , fokhagymát lereszeltem. Olajon megdinszteltem a vöröshagymát a fokhagymával együtt majd hozzátettem a gombát is fűszereztem egészen kevés vizet öntöttem alá és fedő alatt pároltam majd fedőt levettem és hagytam hogy a levét elfője. Kevés olajon megpirítottam a rizst felöntöttem dupla mennyiségű vízzel ételízesítőt szórtam rá és hagytam szabadon főni majd fedővel letakartam tűzről lehúztam és így párolódott 20' csupán ezután vettem le a fedőt. Átkavartam majd a gombával összevegyítettem. Nagyon finom!
Ui: Általában nem szokásom semmilyen tésztát a feltéttel összekeverni mielőtt tányérba tenném de ez így finom!
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Húh, az aztán tetszetős egytálétel :)
Csigabige köszi!
Megjegyzés küldése