Karamellát már készítettem az kicsit hosszadalmasabb volt receptje itt megtalálható!
Hozzávalók:
15 dkg kristálycukor
2,5 dl tej
2,5 dkg.vaj/margarin /margarint használtam/
*
Elkészítése: Világos aljú edénybe mértem a cukrot hozzá öntöttem a tejet és lassú tűzön kezdtem főzni. Mikor már főtt akkortól kezdve állandóan kavartam 1/2 óra elteltével kezdett sűrűsödni és akkor már ha fakanállal megkavartam láttam az edény alját ekkor tettem hozzá a margarint és folyamatosan kavartam hogy teljesen besűrűsödjön. Ekkor próbát csináltam : kis pohárban készítettem oda vizet és ebbe cseppentettem a masszából ami összeállva ment le a víz aljára.(Ha a próba nem ilyen akkor még tovább kell főzni/. Mivel már jónak véltem így sütőpapírra öntöttem ki a masszát és mikor kihűlt éles késsel felvágtam darabokra. Mivel nem nagy mennyiségből készítettem így nem lett vastag, de az íze nagyon finom!
Ui: Ilyenkor csak próbának szánom az elkészítést mert érdekel hogy milyen? Következő alkalommal mikor jönnek a gyerekek majd ismét elkészítem nagyobbik unokám biztos örömmel "eltünteti" neki nincs tiltó listán a tej:-))
Ui: Ilyenkor csak próbának szánom az elkészítést mert érdekel hogy milyen? Következő alkalommal mikor jönnek a gyerekek majd ismét elkészítem nagyobbik unokám biztos örömmel "eltünteti" neki nincs tiltó listán a tej:-))
2 megjegyzés:
Milyen szerencsések az unokáid, minden finomságot elkészítesz nekik. :) Nagyon jól hangzik ez a tejkaramella is. :)
Évám, ez nagyon jól hangzik! Én is ki fogom próbálni!:)
Megjegyzés küldése