Hozzávalók:
tészta:
30 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1 tojássárgája
1 evőkanál olaj
csipet só
1 teáskanál cukor
sz.sz. tej/1,5 dl kellett nekem/
töltelék:
2,5 dkg vaj
2,5 dkg margarin
1,5 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál kakaópor
1 dl vaníliacukros tej
zsír a tepsi kenéséhez
*
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam egy evőkanál lisztet hozzátéve hagytam hogy felfusson. Liszthez öntöttem a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót és annyi tejjel dagasztottam be amitől jó kezelhető tészta lett . Letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtottam megkentem az olvasztott vaj és margarin keverékével és rászórtam a kakaós porcukrot. Feltekertem a tésztát és másfél ujjnyi vastagra felvágtam majd zsírral kikent tepsibe szorosan bepakoltam és megkentem a maradék vaj-margarin keverékkel. Hideg sütőbe tettem csak ezután kapcsoltam be és 220 fokon 20' sütöttem.ekkor egy pillanatra kinyitottam a sütőt és a sütemény tetejét meglocsoltam a forró vaníliás tejjel és még 5' sütöttem. Ebből a mennyiségből 13 db lett!
Nagyon finom !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése