2015. május 1., péntek

Tejfölös-hagymás lepény "Ízőrzők" Szigetbecse

                                                                               

Hozzávalók:
tésztához:
25 dkg. liszt
1,5 dkg. élesztő
1 mk cukor
1 dl tej
1 felvert tojásnak a  fele
további hozzávalók:
2 db vöröshagyma
1 kanál zsír
1,5 dl tejföl
tepsibe:zsír és liszt 
*
Elkészítése: Tészta hozzávalóiból kelt tésztának megfelelően bedagasztott tésztát készítettem. Hagytam duplájára kelni. A vöröshagymát megtisztítottam és apró kockákra fölvágtam majd a zsíron üvegesre pároltam hagytam kicsit hűlni.  Tepsit zsírral kikentem liszttel megszórtam és a tésztát kézzel kihúztam tepsi nagyságúra majd megkentem tejföllel és rászórtam a hagymát végül megszórtam kevés sóval. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem.  Nagyon finom laktató !
 Természetesen ahol nagyobb a család ott ezt a mennyiséget duplázni kell!( Bár nekünk is maradt még belőle)
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: