Hozzávalók: 30 dkg darált hús /sertés, 15 dkg reszelt sajt/trappista, só, őrölt bors, panírhoz :liszt-tojás-prézli, olaj a sütéshez.
🌸
Elkészítése: Darált húshoz tettem a reszelt sajtot fűszereztem sóval borssal majd összeforgattam. Először gombócokat készítettem belőle ennyi mennyiségből nekem 8 db lett, majd lisztet tettem egy tányérra ahol a gombócokat egyesével ellapítottam ezután felvert tojásba és prézlibe forgattam és forró olajban kisütöttem. Ebédre sült krumplit ettünk hozzá, de készítettem francia salátát is ! Nagyon finom érdemes kipróbálni! (Férjuramnak is ízlett!)
Jó étvágyat kívánok!
3 megjegyzés:
Örülök, hogy jól sikerült, és a férjuradnak is ízlett :-)
Én még nem próbáltam - elég vegyes véleményeket olvastam róla itt-ott a neten. Volt, akinek nem állt össze, biztos a hús , vagy a sajt minősége is befolyásolja. De egyszer azért én is megpróbálom, kettőnknek elég lesz annyi, mint nektek. Ha nem jön be, hát több is veszett Mohácsnál....
Katalin köszi a receptet!
marisz57 még jó hogy én nem olvastam ezeket a negatív véleményeket, annyira biztos voltam abban hogy csak jó lehet! Érdemes egy próbát tenned csak azt tudom mondani finom!
Megjegyzés küldése