Hozzávalók: 3 db csirkecomb, 5 db szárny, 2 dl joghurt, 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál méz, petrezselyem zöldje, só, bors, olívaolaj, kurkuma.
Elkészítése: A húsokat megmostam feldaraboltam és leitattam a vizet róla. Elkészítettem a páclét, joghurtba tettem a megpucolt összezúzott fokhagymát, apróra felvágott petrezselyem zöldjét, mézet, 2 evőkanál olajat , mokkáskanálnyi kurkumát összekevertem az egészet. Műanyag zárható edénybe tettem a húst amire ráöntöttem a joghurtos keveréket megforgattam benne a húsokat és az edényt lezártam majd hűtőbe tettem.Ezt a műveletet az elkészítés előtti napon csináltam.Másnap olajat melegítettem és ebbe raktam bele a húst majd mindkét oldalát megsütöttem .Teflon edénybe sütöttem mikor beletettem a húst kicsit letakartam fedővel majd levettem a fedőt és a másik oldalát a húsnak már szabadon sütöttem az olajat nem forrósítottam fel nagyon lassú tűzön sütöttem. Nagyon finom pikáns fokhagymás íze van. Most csupán rizst készítettem hozzá és uborka salátát ami természetesen a képről lemaradt:-))
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése