Hozzávalók:/recept mennyiségét feleztem azt írom le/: 25 dkg liszt, 1 dl szódavíz, 1/2 dl tej, 2 db tojás, só, bors, 10 dkg sajt, 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, kis csokor petrezselyemzöldje.
Elkészítése: Hagymát megpucoltam és felkarikáztam sóztam majd zsiradékon aranybarnára pirítottam és félretettem. Lisztet tojással és a folyadékokkal kikevertem nokedlinek. Forró vízben kifőztem majd leöblítettem hideg vízzel . Sajtot lereszeltem, vajat megolvasztottam amibe szedtem a nokedlit és összekevertem a sajttal. Tetejét megszórtam kevés borssal és tálaláskor a kiszedett nokedli tetejére tettem a pirított hagymából és az apróra vágott petrezselyemből. Uborkasalátát készítettem hozzá amivel igen finom volt!
Jó étvágyat kívánok!
Ui:Nokedli készítésénél eddig tojást és vizet használtam . Ebben a receptben tojáson kívül tej és víz volt megadva ezért most így készítettem, nagyon finom könnyű tésztája van a megadott folyadék mennyisége pontos mert pont elég az összekeveréshez! A sajt minősége bármilyen lehet akár többféle is gondolom annál jobb, nálam most trappista került a tésztára!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése