😊
Elkészítése: A húspogácsához apróra vágtam a vöröshagymát kevés olajon megdinszteltem. A zsömlét beáztattam majd kinyomtam és a darált húshoz tettem a vöröshagymával és a többi hozzávalóval együtt összedolgoztam majd apró gombócokat formáltam amit prézliben megforgattam és forró olajban kisütöttem. Mártáshoz :kevés olajban megdinszteltem a vöröshagymát hozzátettem a paradicsompürét amit dupla mennyiségű vízzel felengedtem fűszereztem sóval, borssal , rozmaringgal és összefőztem. Tésztát szokásos módon kifőztem amit kevés melegített vajra tettem és átforgattam a tésztát. Tányérra szedtem a tésztából rápakoltam 2 húspogácsát amire paradicsom mártást kanalaztam és sajttal szórtam le. 😋 * Ismerős ízvilág hisz fasírt és a paradicsom mártás mi konyhánkban is előfordul de nem egy tányéron , örülök hogy ezt választottam mert nagyon finom így együtt és hozzá még a tészta is !
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki! Szeretem az ilyeneket. Én szicíliai húsgombócot csináltam, az is hasonló.
Akkor hát Te is elkészültél az olasz étellel :-) Nagyon fincsi lehet!
Évi köszi, szicíliait még eddig nem ettem de ha hasonló akkor csak finom lehet az is!
Katalin igyekeztem sok játék van most folyamatban próbálom nem elfelejteni:-))
Megjegyzés küldése