Hozzávalók:
250 g BL55. liszt
100 ml tej
50 ml víz
12,5 g élesztő
1 evőkanál olívaolaj
1 mk. só
1 mk. cukor
*
Elkészítése: Élesztőt langyos cukros tejben hagytam felfutni. Kimért lisztbe tettem a sót a felfutott élesztőt és az olívaolajat kezdtem összedolgozni és közben öntöttem hozzá a vizet és bedagasztottam a tésztát. Letakarva 1 órát pihentettem. Ezután a tésztát kinyújtottam 1/2 vastagra és egy 8 cm átmérőjű pohárral kiszaggattam majd letakarva ismét pihentettem most 1/2 órát. Tapadásmentes serpenyőt felmelegítettem egészen kevés zsírral kikentem és ebbe tettem a korongot aminek a tetejére a képen látott formát/férjuram hajlította/ tettem egy bögrével lenyomtam kicsit hagytam rajta majd levettem és a tésztát megfordítottam hogy a másik oldala is süljön nem kell sokáig sütni oldalanként 3-3' elég volt. Mikor kisült az egész/nekem ebből a mennyiségből 7 db lett/ konyharuhával letakartam. Mikor már nem volt nagyon meleg kettévágtam és kacsazsírral kentem meg, de bármilyen tölteléket lehet bele tenni. Nagyon finom!
Ui: Lehet hozzá kapni sütőformát ami szintén mintát tesz a kenyérbe, én ezt most így oldottam meg:)
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Jaj, ez nagyon guszta már megint! Ügyes vagy, Éva! :)
Nagyon jól megoldottad a mintán, nem is kell a bolti hozzá :-) Guszták lettek!
Évi örülök hogy tetszik, köszi!
Katalin köszi, nem is rohanok formát venni az biztos:-))
Megjegyzés küldése