Hozzávalók: 60 dkg paradicsom, 2 db vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk. kristálycukor, 1 mk. szárított bazsalikom, 1 mk. só, 1 mk. őrölt bors, 1 mk. csípős paprika, 1 darabka zeller-zöldje, olaj.
🍅
Elkészítése:Paradicsom egyik végén keresztet vágtam éles késsel és forró vízbe mártottam majd héját könnyen lehúztam.( A recepttől annyiban tértem el hogy azt írta hogy a paradicsom levére és magjára nincs szükség!) Én nem így gondoltam : felkockáztam az egész paradicsomot . Vöröshagymát megtisztítottam és apróra vágtam amit 2-3 evőkanál forró olajban megdinszteltem hozzátettem a feldarabolt paradicsomot és a fűszereket együtt főztem kb.20' Ezután a zeller levelet kivettem és a többit leturmixoltam amit tovább 15' még főztem majd csipetnyi nátrium-benzoátot tettem bele és forrón az előkészített üvegekbe szedtem. Lezártam és fejre fordítottam 5' majd vissza és másnapig száraz dunsztba hagytam kihűlni. Ezután címkéztem és tettem helyükre! Ilyen kevés hozzávalókból ezzel a két kicsi üveggel lett !
Téli napokra!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése