2016. október 14., péntek

Krumplilaska "Ízőrzők" Herencsény

Nagyon szeretjük és már többször sütöttem csak eddig" krumplilángos" néven ismertem. Azt már többször hallottam hogy szilvalekvárral is nagyon finom, akkor nosza most elkészítettem mint laskát és megkóstoltam lekvárral ami nagyon -nagyon finom!
                                                                              

Hozzávalók:
krumpli
finomliszt
olvasztott kacsazsír vagy éppen amilyen zsír van otthon
szilvalekvár
*
Elkészítése: A hozzávalóknál mennyiséget nem írtam  attól függ mennyien üljük körül az asztalt. Krumplit megpucoltam felkockáztam enyhén sós vízben puhára főztem majd leszűrtem. Krumplinyomón áttörtem és hagytam teljesen kihűlni/ lényeges hogy hűlt állapotában kezdjük liszttel összedolgozni/. Kihűlt krumplihoz annyi lisztet tettem + még kevés sót amivel könnyű tésztát gyúrtam össze amit henger alakúra formáztam. Késsel  kisebb darabkákat vágtam a tésztából amit nyújtófával kerek lapokra nyújtottam. A sütést lehet hagyományos tűzhely tetején, gázon vaslapon, vagy mint én utóbbi időben csak felforrósított teflon edénybe sütni. Megmelegítettem a zsírt  mikor megsütöttem egy "laskát" edénybe tettem lekentem zsírral majd a következő tésztát rápakoltam és ismét kentem .(melegen tartják egymást). Természetesen 4-5 db tésztát szabadon hagytam és házi  szilvalekvárommal  kentem meg amivel  nagyon ízlett!
Jó étvágyat !

4 megjegyzés:

sucika írta...

Mi azt hívtuk laskának, amit a levesbe való tésztából sütöttünk meg a masina tetején. Ez nálunk a krumplilángos. :)))

Éva írta...

sucika nálunk is krumplilángosm mindegy hogy mi a neve de finom az biztos!

sucika írta...

Igen, nagyon szeretjük mi is, régen simán olajjal kentük meg, de lekvárral töltve is nagyon finom. :)

Éva írta...

Ezek után hogy már tudom milyen finom lekvárral is , biztos hogy ha sütők lángost a lekvárt is használom:-))