2017. november 16., csütörtök

Birsalmalikőr házilag

Régebbi receptes újságban találtam ezt a receptet  ami eddig elkerülte figyelmemet, most viszont tettem egy próbát:)

Hozzávalók: 3 db birsalma, 1 evőkanál citromlé, 3 evőkanál nád cukor, 2 dl vodka.
💟

Elkészítése: Birsalmákat megmostam a magházat kivettem majd almareszelőn lereszeltem. Edénybe tettem  hozzátettem a cukrot citromlevet 1 dl vizet öntöttem rá és forrástól számított 15'  főztem.  Hagytam  teljesen kihűlni majd  befőttes üvegbe tettem ráöntöttem a vodkát és letakarva 10 napig hagytam hűvös helyen pihenni. Ekkor leszűrtem és üvegbe öntöttem. Férjuram tesztelte azt mondta  finom!  A zöldségesünknek is vittem kis kóstolót mikor vettem a birsalmát akkor ígértem meg hogy viszek nagyon dicsérte kérte a receptet:)
Egészségedre !

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Ez igen finom itóka lehet, gondolom minél többet áll, annál jobb lesz.
Ha a férjuradnak ízlett, akkor csakis finom lehet :-)

Éva írta...

Katalin eddig csak az illatát tudod hogy nagyon jó, csodálkoztam hogy férjuram likőrt megkóstolta és még dicsérte is. A zöldséges asszonynak nagyon ízlett! 10 napig áztattam de most pár napig még hagyom érlelődni! Köszi!