Elkészítése: Fontos hogy minden alapanyag elég hideg legyen. A tojássárgáját tányérban fakanállal elkezdem keverni és az olajat cseppenként adagolom hozzá. Mikor már kezd kicsit keményedni akkor vékony sugárban öntöm. Ha már eléggé besűrűsödött akkor teszem hozzá a mustárt a porcukrot, megsózom és citrom levét cseppenként hozzáadom.(A citrom levét sokszor helyettesítem teához használt citromlével!) Ez a mennyiség megfelel egy bolti tubus felének, természetesen dupla adagból is ellehet készíteni!
Tartármártás
Hozzávalók és elkészítése: majonéz/ a fenti mennyiséghez/ tettem 1,5 dl tejfölt és jól összekevertem . Ha már van tartármártás akkor enyhén sós vízben roppanosra főztem kb. 15 dkg fagyasztott franciasaláta keveréket leszűrtem és ráöntöttem a mártást majd összekevertem és hűtőbe tettem.
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése