Hozzávalók tésztához: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 10 dkg margarin, 1 tojás +1 tojás a kenéshez, 2 evőkanál tejföl. Meggylekvár, darált háztartási keksz, őrölt fahéj.
🍒
Elkészítése: Tésztához a lisztet a porcukorral és a sütőporral összekevertem , elmorzsoltam a margarinnal , majd a tojás és a tejföl hozzáadása után tésztát gyúrtam . A cipót fóliába csomagoltam és 30 percre hűtőbe tettem. A tésztát kétfelé vettem és lisztezett deszkán egyenként kinyújtottam/ kb. 18x29 cm /. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem az első kinyújtott tésztát darált háztartási kekszet szórtam rá és meggylekvárt kanalaztam amit egyenletesen elkentem őrölt fahéjat szitáltam tetejére és végül kevés darált keksszel beszórtam erre tettem a második kinyújtott tésztát. Felvert tojással megkentem villával megszurkáltam és előmelegített sütőben 180 C fokon 40' sütöttem. Hagytam kicsit hűlni ezután szeleteltem és porcukorral megszórtam.
Megkínálhatlak?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése