Hozzávalók: 4 db tojásfehérje, 5 evőkanál porcukor, 1 cs. vaníliacukor, 15 dkg kókuszreszelék.
💟
Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habnak felvertem apránként tettem hozzá a vaníliás porcukrot közben vertem a habot ezután óvatosan beleforgattam a kókuszreszeléket. Tepsit sütőpapírral béleltem ki és fagylaltos kanállal pakoltam a habból halmokat egymástól 3-4 cm távolságra. Előmelegített sütőben 160 C fokon 20' sütöttem. Mikor már teljesen kihűlt akkor szedtem le a papírról.
Megkínálhatlak?
5 megjegyzés:
Hát persze hogy megkínálhatsz :-) Nagyon finomak lehetnek, szépek is lettek. Túl sok cukor sincs benne, úgyhogy nagyon jók lehetnek!
Pont nemrég dobtam ki egy bögrényi tojásfehérjét :-( abból jó lett volna elkészítenem, de az is igaz, hogy már elég régiek voltak...
Katalin finomak lettek és szívesen adnék most belőle mivel könnyelműen kidobtad a sajátodat:-))
Biztos, hogy finom volt, a kókusz mindig és minden mennyiségben jöhet, kedvencem.
Karácsonykor mindig készítek ilyent, mert a tojások sárgája elfogy a grillázsos ostyába, aztán megmarad a fehérje. A kókuszt is nagyon szeretem, szóval itt nálunk ez karácsonyi kedvelt sütemény.
Lívia köszi!
aranyos fodorka a grillázsos ostyát amit ajánlottál végül nem készítettem el mert ahogy láttam a recepteket sok cukorral készül. Általában gyűjtögetem a fehérjét eddig a mélyhűtőben de most csak pohárban a hűtőben és ha több összegyűlik nem várok sokáig vele felhasználom!
Megjegyzés küldése