Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 1 nagyobb héjában főtt krumpli/15 dkg/, 15 dkg kukoricaliszt, 1 zacskó szárított élesztő, 2-2,5 dl langyos víz, 3-4 evőkanál olívaolaj, 1 csapott evőkanál cukor, 1/2 teáskanál só és egy sütőzacskó.
🌻
Elkészítése: Héjában főtt krumplit megpucoltam és összetörtem. Kétféle lisztet összevegyítettem közepébe mélyedést csináltam ide szórtam az élesztőt , cukrot , sót az összetört krumplit és annyi langyos vízzel dagasztottam be amitől összeállt a tészta az edény és a kezem is tiszta lett. Konyharuhával letakarva 1 órát pihentettem. Enyhén lisztes deszkán cipónak megformáltam a tésztát tetejét pár helyen bevágtam és vizes kézzel simítottam majd betettem a sütőzacskóba lezártam a zacskót pár helyen megszurkáltam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 45 ' sütöttem. Mikor kivettem ismét átkentem vizes ecsettel. Rácson hagytam hűlni!
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése