Hozzávalók: tésztához: 25 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 5 dkg margarin, só, 1 db tojás/aminek a felét tettem a tésztába a másik felét a töltelékbe/, töltelékhez: kb 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg reszelt sajt, 1 kisebb vöröshagyma, só, őrölt bors, sütéshez olaj.
🌼
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízbe puhára főztem. Leszűrtem krumplinyomón átnyomtam és a margarinnal kikevertem hagytam hűlni. Vegyes zöldséghez mirelit mexicói keveréket használtam ezért kicsit előfőztem majd leszűrtem. A vöröshagymát apróra vágtam kevés olajon megdinszteltem ráöntöttem a zöldséget sót és őrölt borsot szórtam rá majd együtt kicsit pároltam és hűtöttem. Kimért liszthez tettem a krumplit kevés sót tettem hozzá a tojás felét és összegyúrtam tésztának 1-2 evőkanál vizet lehet hozzá tenni. Ezután kinyújtottam a tésztát kb. ujjnyi vastagra és egy nagyobb pohárral kiszaggattam a tésztát, a töltelékbe tettem a tojás másik felét reszelt sajtot/ keveset félretettem szórásra/ összekevertem és egy teáskanálnyit tettem a tészta közepébe és a tészta másik felét ráhajtottam félhold alakú lett körbe kicsit lenyomkodtam. Forró olajba mindkét oldalát pirosra sütöttem.( Mikor beletettem az olajba kicsit csökkentettem a hőt hogy egyenletesen átsüljön!) Kisült derelyére reszelt sajtot szórtam és tejföllel tálaltam. Finom !
Ui:Tölteléket készíthetjük gombával vagy hússal, mellé adhatunk akár fűszeres paradicsomszószt is!
Jó étvágyat !
6 megjegyzés:
De szép guszták, kívülről és belülről is :-) Egy leves után komplett ebéd lehet....
Katalin köszi, nálunk is leves után volt!
Jó recept. Férjemnek kifejezetten ízlett,pedig elég válogatós🙂
Unknown köszönöm visszajelzésedet és örülök hogy sikere volt váljon egészségetekre!
Kipróbáltam. Az egész családnak nagyon ízlett. Legközelebb nagyobb adagot készítek😊
Unknown örülök hogy ízlett, váljon egészségetekre! Ahol nagyobb a család ott érdemes dupla mennyiségből készíteni:)
Megjegyzés küldése