Elkészítése: Tálba tettem a kimért lisztet közepébe kis mélyedést csináltam ebbe öntöttem kevés langyos vizet a porcukrot és belemorzsoltam az élesztőt pici lisztet szórtam hozzá hagytam felfutni. Ezután tettem hozzá a sót és a többi vízzel bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam gömbölyítettem majd hosszúkásra formáztam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem ahol még 30' pihentettem. Lekentem vizes ecsettel beszórtam kevés szezámmaggal és előmelegített sütőben 220 C fokon 25' sütöttem . Mikor kivettem rácsra tettem és ismét lekentem vizes ecsettel.😋
forrás:innen
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Kívül-belül nagyon szép :-)
Én ugyan fehér kenyeret sose sütök (2/3 kenyérliszt 1/3 teljes kiőrlésű rozsliszt és töménytelen mindenféle mag az én receptem)- de még sose tudtam ilyen szép magas kenyeret sütni. Mindig gondolkodom, mi lehet az oka és nem jutok másra, csak a liszt "nehézségére" és a sok magra. Mert ezeknek azért súlyuk van s talán amiatt nem lesz túl magas a kenyér. A bolti rozskenyér se olyan magas/laza, mint a fehér kenyér, s emiatt gondolom, ez lehet az ok nálam is. A te kenyered nagyon szép !
Katalin köszi.
aranyos fodorka amit tapasztaltál a sütött kenyereddel kapcsolatban valóban az lehet az oka amire gondolsz.Köszönöm!
Kedves Éva!Köszönöm a receptet.Elkészítettem és nagyon fonom lett.A családomnak is nagyon ízlett.☺
Unknown köszi a visszajelzésed örülök hogy ízlett, váljon egészségetekre!
Megjegyzés küldése