Hozzávalók: 4 db csirkemáj, 2 db vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4-5 evőkanál lecsó/házi, fűszerek: só, őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika, majoránna, 2 evőkanál zsír,
😉
Elkészítése: Májat megmostam feldaraboltam, zsírban megdinszteltem a megpucolt feldarabolt hagymát, fokhagymát rátettem a lecsót fűszereztem/ ez ízlés szerint kevés vizet öntöttem hozzá és összefőztem. Másik edénybe forrósítottam kevés olajat erre tettem rá a májat és fehéredésig sütöttem közben kavartam majd a lecsóhoz öntöttem és összekevertem készre főztem. Tarhonyát készítettem hozzá.😋
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett. Régen otthon Anyukám gyakran készített, általában vacsorára ettük, de csak friss kenyérrel :-)
Én nagyon szeretem a csirkemájat, s bár nem rég készítettem én is- puliszkával-, szívesen megenném újra!
Katalin köszi finom volt! Lecsós máj már nálunk is volt vacsorára akkor mi is csak kenyérrel ettük.
Gerdi csirkemáj nálunk is gyakran szerepel. Rántva is nagyon szeretjük igaz az inkább az én kedvencem olyankor férjuram egyezkedik hogy inkább resztelt májat csináljak:-)) Megegyezünk 2 máj rántva 3 máj resztelt:)
Megjegyzés küldése