2019. március 18., hétfő

Lecsós csirkemáj tarhonyával

Sokszor készült már  szeretjük most az  elkészítésén változtattam( ilyen hatással van rá ha látok valamit receptes műsorokban)😊
Hozzávalók: 4 db csirkemáj, 2 db vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4-5 evőkanál  lecsó/házi, fűszerek: só, őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika, majoránna, 2 evőkanál zsír,
😉
Elkészítése: Májat megmostam feldaraboltam, zsírban megdinszteltem a megpucolt feldarabolt hagymát, fokhagymát rátettem a lecsót  fűszereztem/ ez ízlés szerint kevés vizet öntöttem hozzá és összefőztem. Másik edénybe forrósítottam kevés olajat erre tettem rá a májat és fehéredésig sütöttem  közben kavartam majd a lecsóhoz öntöttem és összekevertem  készre főztem. Tarhonyát készítettem hozzá.😋
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finom lehetett. Régen otthon Anyukám gyakran készített, általában vacsorára ettük, de csak friss kenyérrel :-)

Gerdi írta...

Én nagyon szeretem a csirkemájat, s bár nem rég készítettem én is- puliszkával-, szívesen megenném újra!

Éva írta...

Katalin köszi finom volt! Lecsós máj már nálunk is volt vacsorára akkor mi is csak kenyérrel ettük.
Gerdi csirkemáj nálunk is gyakran szerepel. Rántva is nagyon szeretjük igaz az inkább az én kedvencem olyankor férjuram egyezkedik hogy inkább resztelt májat csináljak:-)) Megegyezünk 2 máj rántva 3 máj resztelt:)