2020. április 17., péntek

Zserbókeksz

Hozzávalók: tészta:30 dkg finomliszt, 10 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, 8 dkg darált dió, 20 dkg margarin, 1 tojássárgája, + baracklekvár, étcsokoládé és egyéb díszítő kellék/darabolt dió ennek hiányában apró cukor, kókuszreszelék.
🌺
Elkészítése:Tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam amit fóliába tettem és hűtőben 30'-ig pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam 3-4 mm vastagra és kiszaggattam kerek formával. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam és előmelegített sütőben 180 C fokon 10 ' sütöttem. Mikor kihűlt a tészta párosával a korongokat lekvárral megkentem ezután gőz fölött megolvasztott étcsokoládéval kentem meg a tetejüket. Mivel már dióm elfogyott  az kellett volna még darabolva a tetejére szórni, ezért maradt az apró cukrokkal és kókusszal szórás😋/ ez volt a húsvéti édességünk /
Jó étvágyat kívánok !

7 megjegyzés:

Okki írta...

Nagyon szeretjük az efféle kekszeket, nálunk is gyakran készül.
Finom húsvéti süteményetek volt. :)

Tiffanylda írta...

Éva, ez nem olyan, mint az isler?

Éva írta...

Okki köszi.
Tiffanylda hasonló.

Katalin írta...

Nagyon finom édességetek volt az ünnepekre! És szép mutatósak is :-)

Éva írta...

Katalin köszi.

Kánya Andrea írta...

Hú!!!! Ezt mindenképpen kipróbálom. Nagyon szeretem a zserbót. :)

Éva írta...

Kánya Andrea köszi, váljon egészségetekre!