Még régebben fedeztem fel ezt a receptet amit több helyen is láttam most emlékezetből elkészítettem és nagy sikere volt családom körében😊 Annyira jó volt hogy első alkalommal nem volt időm fotót készíteni:-))
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, kukoricaliszt, zsemlemorzsa, só, őrölt bors, 5-6 dkg reszelt sajt,2 db tojás, kevés tej, olaj a sütéshez.
🐔
Elkészítése: Csirkemellet leöblítettem és felszeleteltem kisebb nagyobb darabokra kevés sót szóval szórtam meg és kicsit klopfoltam . Tojáshoz tettem kevés borsot és sót majd 2 evőkanál kukoricalisztet , 1 evőkanál zsemlemorzsát , a reszelt sajtot és annyi tejjel hígítottam kevertem csomómentesre hogy hasonló állagú legyen mint a palacsinta tészta masszája. Külön tányérba tettem 2-3 evőkanál kukoricalisztet ebbe forgattam bele a csirkemell szeleteket majd a tojásos masszába és végül a forró olajban sütöttem készre😋
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett! Én már régóta használok kukoricalisztet panírozáshoz, bundázáshoz, liszt illetve zsemlemorzsa helyett 😁
Én is kipróbáltam már - azután elfogyott a kukoricaliszt és magam se tudom, miért, nem vettem... Itt az ideje, hogy újra beszerezzem.
Katalin fincsi volt köszi. Emlékszem nálad is láttam már kukoricalisztes panírozást az is tetszett talán még a halat is azzal bundáztad?
aranyos fodorka érdemes a pótlás mert valóban nagyon finom vele a hús, ízlett a gyerekeimnek is az unokák annyira ... nekik a pörkölt tésztával !
Megjegyzés küldése