2021. március 4., csütörtök

Mézes keksz

 Keksz bármilyen ízesítéssel  és formában  is készítem dobozunkban nem sokáig  szoktam tárolni😊 mivel gyorsan elillan belőle:) Az itt talált recept fele mennyiségéből készítettem és azt írom le...


Hozzávalók:  5 dkg porcukor, 16 dkg finomliszt, 7,5 dkg margarin, 1 dl méz, 1 db tojás sárgája, csipet só, 1 teáskanál vanília aroma, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 csipet  szerecsendió,  1 csipet gyömbér, 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg.

🍪

Elkészítése: Hozzávalókat tálba  tettem összegyúrtam sima tésztának majd fóliába csomagolva  hűtőbe pakoltam / a recept úgy írta egy éjszakára/ . Másnap  lisztes gyúrótáblára tettem  hagytam 20'-ig pihenni ezután kinyújtottam fél  cm vastagra. Szaggattam  kerek formával majd pohár alját lisztbe mártottam és úgy nyomtam bele  a tésztába  sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  és előmelegített sütőben 180 C fokon 10' sütöttem😋 ( A tészta nyújtásánál és szaggatásánál is  ajánlom gyakran a  liszt használatát!)

Jó étvágyat kívánok!

7 megjegyzés:

Okki írta...

Egyetértek, Éva. ;) Legyen a keksz bármilyen formába és ízesítésben, hosszú élete nem lesz, gyorsan fogy.
Szépek lettek ezek a kekszek, és a hozzávalókat olvasva finomak is. :)

Tiffanylda írta...

A múltkori csokisodat már "felszipkázták" a dobozból, köszi a következőt!;) Csodás!

Éva írta...

Köszönöm Okki !
Tiffanylda váljon egészségetekre, remélem ez sem sokáig marad majd a dobozban !

Katalin írta...

Nagyon ügyes a mintázásod, ötletes! Mióta megsütötted talán már el is illant a dobozból ez a fél adag 😊.

Éva írta...

Köszi Katalin , pár darabot betettem a mélyhűtőbe jó lesz később !

teller-cake írta...

Nálunk nem érné meg, hogy bedobozoljam... :-D

Éva írta...

teller-cake azt elhiszem:)