Bármilyen tartalmas leves kiegészítője lehet ami könnyen elkészíthető 😊
Hozzávalók: Fél kg krumpli , 1 tk. sertészsír, 1 db tojás, só, liszt szükség szerinti mennyiségben. Zsír a sütéshez.
🍂
Elkészítése: Krumplit megmostam és héjával együtt enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem héjától megszabadítottam és összetörtem hagytam hűlni. Ezután hozzátettem a tojást, kevés zsírt, sót és annyi lisztet amivel összegyúrtam majd kezemmel ellapogattam ujjnyi vastagra . Pogácsaszaggatóval kiszaggattam és forró zsírba tettem a hőt ekkor kicsit csökkentettem és mindkét oldalát készre sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !
10 megjegyzés:
Nagyon guszta, váljék egészségetekre! Amilyen egyszerű, olyan nagyon finom, és mi is nagyon szeretjük.Télen sokszor sütöm, és vacsorára egy bögre teával eszem.
De finom lehet! Ezt is muszáj lesz kipróbálnom! :-)
Gizi nagyon szépen köszönjük!
Gerdi sok sikert váljon egészségetekre!
Maradék főtt krumplival én is szoktam készíteni. Még nem tettem közzé pedig segítség lehet kezdőknek is. Mi is szeretjük. Reszelt nyers krumpliból is finom.
Ani a maradék főtt krumpli nálam krumplis perec formában él tovább az is nagyon finom.
Mama hányszor készített ilyet,imádtam.... nekem is ki kell próbálom!
teller-cake sok sikert, váljon egészségetekre!
Tejföllel sajttal - előtte leves: kész ebéd.
aranyos fodorka sok sikert, váljon egészségedre!Ha még tejfölt és sajtot is teszel rá azzal még finomabb:)
Megjegyzés küldése