2021. november 2., kedd

Zsírban sült krumplis pogácsa

Bármilyen  tartalmas leves kiegészítője lehet ami könnyen elkészíthető 😊


Hozzávalók: Fél kg krumpli , 1 tk. sertészsír, 1 db tojás, só, liszt szükség szerinti mennyiségben. Zsír a sütéshez.

🍂

Elkészítése: Krumplit megmostam és héjával együtt enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem héjától megszabadítottam és összetörtem hagytam hűlni. Ezután   hozzátettem a tojást, kevés zsírt, sót és annyi lisztet amivel összegyúrtam majd kezemmel ellapogattam ujjnyi vastagra . Pogácsaszaggatóval kiszaggattam és forró zsírba tettem a hőt ekkor kicsit csökkentettem  és  mindkét oldalát készre sütöttem.😋

Jó étvágyat kívánok !

 

10 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon guszta, váljék egészségetekre! Amilyen egyszerű, olyan nagyon finom, és mi is nagyon szeretjük.Télen sokszor sütöm, és vacsorára egy bögre teával eszem.

Gerdi írta...

De finom lehet! Ezt is muszáj lesz kipróbálnom! :-)

Éva írta...

Gizi nagyon szépen köszönjük!

Éva írta...

Gerdi sok sikert váljon egészségetekre!

Ani írta...

Maradék főtt krumplival én is szoktam készíteni. Még nem tettem közzé pedig segítség lehet kezdőknek is. Mi is szeretjük. Reszelt nyers krumpliból is finom.

Éva írta...

Ani a maradék főtt krumpli nálam krumplis perec formában él tovább az is nagyon finom.

teller-cake írta...

Mama hányszor készített ilyet,imádtam.... nekem is ki kell próbálom!

Éva írta...

teller-cake sok sikert, váljon egészségetekre!

aranyos fodorka írta...

Tejföllel sajttal - előtte leves: kész ebéd.

Éva írta...

aranyos fodorka sok sikert, váljon egészségedre!Ha még tejfölt és sajtot is teszel rá azzal még finomabb:)