Jó ötletnek tartom ezért most kipróbálok így is eltenni a petrezselyemből. Szomszédasszonyomtól kaptam a hozzávalókat és az ötletet is Ő már elmúlt években így tette el. Gyakran szoktam a jégkocka tartós módszert is használni vagy csak egyszerűen zacskóba teszem. és úgy megy a mélyhűtőbe😊
Megmostam a petrezselymet apróra tépdestem , az apró paprikákba megmosás és belső magok eltávolítása után beletömtem a petrezselymet amiket zacskóba téve mélyhűtőbe pakoltam.
Az ötletadóm mondta hogy a levesbe így teszi paprikával együtt!/ Fagyasztott állapotában szerintem akár elvágva is fellehet használni több részletben. /
Téli napokra !
9 megjegyzés:
Nem rossz ötlet . bár én zacskóban tárolom, mert úgy sokkal kevesebb helyet foglal. Igaz, így meg van + paprikád is....
Jó ötlet! Petrezselymet mát évtizedek óta teszünk el mélyhűtőbe, vagy simán szálasan, zacskóban, de apróra összevágottat is teszek el, ezt margarinos dobozban. Jól jön bármikor, nemcsak télen, ha éppen nincs itthon friss.
aranyos fodorka ezt a 4 darabot is zacskóba tettem de még külön is pakoltam keveset zacskóba.
Katalin nálam is zacskós és kis dobozos volt eddig eltéve, de most ezt a 4 kis paprikát megtöltöttem vele próbaként.
Petrezselymet teszek el aprítva zacskóban, szálasan is.Kisebb paprikába tömködve egy-egy zellerzölddet is mellégyömöszölve. Nagyon finom ízesítő.
Marika köszi hogy megosztottad mindezt, legközelebb én is fogok még zellerzöldjét is tenni mellé. Nagyon szeretem a zellerzöldjét mint ízesítőt levesbe, paradicsomos dolgokhoz ezért már 2 zacskóval várják a felhasználási lehetőségeket 😉
Nekem egy volt munkatársam ajánlotta ezt a módszert. Kipróbáltam és nagyon jó szerintem. Húslevesbe, zöldséglevesbe jó beletenni, megőrizve a friss ízeket. :)
Évi köszönöm a megerősítésedet és örülök hogy itt voltál.
Ez nagyon tetszik! Én is ki fogom próbálni! Köszönöm! ♥
Aloha örülök hogy tetszik, ha van zeller zölded akkor tegyél bele azt is. Legközelebb én is teszek hozzá!
Megjegyzés küldése