Hozzávalók: tészta: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, fél dl langyos tej, 2 evőkanál cukor, 1,5 dkg olvasztott margarin, 1 db tojás sárgája, kb. 1 dl kefir, töltelék: 20 dkg túró, 2,5 evőkanál cukor, 1 db tojás sárgája, 1 teáskanál vaníliacukor, 2-3 dkg apróra tördelt csokoládé.
🌻
Elkészítése: Langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalókat a már felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam duplájára kelni. A töltelékhez a túrót villával összetörtem hozzákevertem a kétféle cukrot és a tojás sárgáját végül a darabos csokit kevertem bele. Megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és kinyújtottam téglalap formára megkentem a töltelékkel és a szélesebb oldalról kezdve felgöngyöltem. Feldaraboltam amiket sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és még kb. 15' pihentettem. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Én valami hasonlót szoktam néha csinálni a "bóti" leveles tésztából, csak csokit nem teszek bele. De mindenféle tűrós sütit szeretek, bár mostanában - gondolom vetted észre - már a túró sem a régi. Van vagy 4 féle, de egyik se olyan, mint volt hajdanán....
Finomságot sütöttél!
Semmi sem a régi már (ahogy Aranyos fodorka is írja), és sajnos az árak sem....
aranyos fodorka sajnos hogy semmi nem olyan és nem előnyére változnak a dolgok. Ez a fajta rögös túró sem süteménybe de még tésztára sem nagyon jó. Megveszem de nem az igazi😉
Katalin köszi finom volt. Sajnos hogy az íze változik nem előnyére az ára pedig kúszik felfelé.
Megjegyzés küldése