2013. január 17., csütörtök

Rántott zeller zöldfűszeres tepsis krumplival "Ízőrzők"Szany

Hozzávalók: Zeller, tojás, liszt. zsemlemorzsa, szezámmag, fűszerkeverék: só, oregánó, petrezselyem, olaj a sütéshez.Tepsis krumpli: Krumpli, olaj, kis fej  hagyma, szezámmag, fűszerkeverék:mint a zellernél + zöld fűszerek: kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, zsálya, bazsalikom.
Elkészítése:  A zellert megtisztítottam   felkarikáztam  és  az előzőleg összekevert fűszerkeverékkel megszórtam.  A zsemlemorzsába elkevertem a szezámmagot.  A fűszeres zellerkarikákat először lisztbe majd tojásba és végül zsemlemorzsába forgattam meg majd forró olajban kisütöttem. Papírtörlőre szedtem . A krumplit megpucoltam hasábra  felvágtam  edénybe téve kevés olajat csepegtettem rá és a zellertől megmaradt fűszerkeveréket rászórtam majd átforgattam  . Tepsibe tettem   sütőpapírt és arra borítottam rá a krumplit és ezután szórtam meg a zöld fűszeres keverékkel kicsit ezzel is átforgattam tetejére 1 kisebb hagymát felvágva  tettem és így szórtam meg szintén szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem.
Ui: Hozzávalóknál mennyiséget azért nem írtam mert ez attól függ mennyi személyre  készítjük.Fűszerezésnél általában 1-1 mk. fűszert használtam keveréknek.  Most készítettem rántva először zellert, nagyon ízlett !
                                                                              

15 megjegyzés:

Adél írta...

Megkóstolnám ezt a rántott zellert, nagyon tetszik:)

Seffer Lilla írta...

Édesanyám nagy kedvence a rántott zeller, guszta nagyon!

Jutka írta...

Szeretem a zellert sülve, főve:)
Viszont én mielőtt kirántom megpárolom ...kicsit.

Anikó írta...

Én is féltem mindig a zellertől, ezek szerint nem keserű, azt tudom, hogy nagyon egészséges, ki fogom próbálni. Előre nem kell megpárolni kicsit, látom te sem tetted, kedvet kaptam hozzá, szeretem a rántott zöldségeket:-)))))

Éva írta...

Aleda: Nagyon finom,érdemes kipróbálni !
Csilla Andi: Tudja anyukád hogy mi a finom! Köszi!
Jutka: Most próbáltam először így rántva de finom nagyon és átsül én a krumplit sem szoktam előtte párolni.
Anikó: Nem pároltam vékonyra vágtam és a fűszerezéstől kicsi levet ereszt kellően átsült és nagyon finom.

Kati írta...

Na ezt én is kipróbálom, szeretem nagyon a zellert mindenféle formában:)

Névtelen írta...

Na ezt szombaton kipróbálom! Pont van itthon egy szép nagy zellerem:)

Erika írta...

De rég ettem ilyet, tényleg nem kell párolni, jól átsül!:)

Unknown írta...

Rántott zellert még nem ettem, de szívesen megkóstolnám.

María írta...

Még a blog előtti időkben készítettem és nagyon szerettem. De jó, hogy eszembe juttattad :)!
(Párom egyáltalán nem ette a zellert régebben, most meg nagyon szereti, úgyhogy a rántott zeller is ízleni fog Neki - remélem :D!)

HajniZoli írta...

Érdekes a zeller rántva, nem ettem még, de az biztos, hogy a legközelebbi rántott dolgokkal ezt is kipróbálom.

gionetta írta...

Na itt a zeller! Nagyon guszta! Ezt ki fogom próbálni, régóta szemezek a rántott zelerrel!

Éva írta...

Kati: Remélem ízleni fog? Egészségedre!
Patricia: Egészségetekre!
Erika: Örülök hogy ismered!
Eri ka: Próbáld ki, nagyo finom!
Maria: Bízom benne hogy neki ízleni fog, mert az én férjuram nem eszi a zöldséges dolgokat, pedig nagyon jó!
HajniZoli:Érdemes megpróbálnod, egészségetekre!
gionetta:Köszi! Nekem nagyon ízlett! Egészségetekre!

mellissina2 írta...

Ez a rántott zeller megfogott,még nem ettem,de rajta leszek!Jó ötlet!

Éva írta...

mellissina2: Próbáld ki nagyon finom! Köszi!