Hozzávalók: Zeller, tojás, liszt. zsemlemorzsa, szezámmag, fűszerkeverék: só, oregánó, petrezselyem, olaj a sütéshez.Tepsis krumpli: Krumpli, olaj, kis fej hagyma, szezámmag, fűszerkeverék:mint a zellernél + zöld fűszerek: kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, zsálya, bazsalikom.
Elkészítése: A zellert megtisztítottam felkarikáztam és az előzőleg összekevert fűszerkeverékkel megszórtam. A zsemlemorzsába elkevertem a szezámmagot. A fűszeres zellerkarikákat először lisztbe majd tojásba és végül zsemlemorzsába forgattam meg majd forró olajban kisütöttem. Papírtörlőre szedtem . A krumplit megpucoltam hasábra felvágtam edénybe téve kevés olajat csepegtettem rá és a zellertől megmaradt fűszerkeveréket rászórtam majd átforgattam . Tepsibe tettem sütőpapírt és arra borítottam rá a krumplit és ezután szórtam meg a zöld fűszeres keverékkel kicsit ezzel is átforgattam tetejére 1 kisebb hagymát felvágva tettem és így szórtam meg szintén szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem.
Ui: Hozzávalóknál mennyiséget azért nem írtam mert ez attól függ mennyi személyre készítjük.Fűszerezésnél általában 1-1 mk. fűszert használtam keveréknek. Most készítettem rántva először zellert, nagyon ízlett !
15 megjegyzés:
Megkóstolnám ezt a rántott zellert, nagyon tetszik:)
Édesanyám nagy kedvence a rántott zeller, guszta nagyon!
Szeretem a zellert sülve, főve:)
Viszont én mielőtt kirántom megpárolom ...kicsit.
Én is féltem mindig a zellertől, ezek szerint nem keserű, azt tudom, hogy nagyon egészséges, ki fogom próbálni. Előre nem kell megpárolni kicsit, látom te sem tetted, kedvet kaptam hozzá, szeretem a rántott zöldségeket:-)))))
Aleda: Nagyon finom,érdemes kipróbálni !
Csilla Andi: Tudja anyukád hogy mi a finom! Köszi!
Jutka: Most próbáltam először így rántva de finom nagyon és átsül én a krumplit sem szoktam előtte párolni.
Anikó: Nem pároltam vékonyra vágtam és a fűszerezéstől kicsi levet ereszt kellően átsült és nagyon finom.
Na ezt én is kipróbálom, szeretem nagyon a zellert mindenféle formában:)
Na ezt szombaton kipróbálom! Pont van itthon egy szép nagy zellerem:)
De rég ettem ilyet, tényleg nem kell párolni, jól átsül!:)
Rántott zellert még nem ettem, de szívesen megkóstolnám.
Még a blog előtti időkben készítettem és nagyon szerettem. De jó, hogy eszembe juttattad :)!
(Párom egyáltalán nem ette a zellert régebben, most meg nagyon szereti, úgyhogy a rántott zeller is ízleni fog Neki - remélem :D!)
Érdekes a zeller rántva, nem ettem még, de az biztos, hogy a legközelebbi rántott dolgokkal ezt is kipróbálom.
Na itt a zeller! Nagyon guszta! Ezt ki fogom próbálni, régóta szemezek a rántott zelerrel!
Kati: Remélem ízleni fog? Egészségedre!
Patricia: Egészségetekre!
Erika: Örülök hogy ismered!
Eri ka: Próbáld ki, nagyo finom!
Maria: Bízom benne hogy neki ízleni fog, mert az én férjuram nem eszi a zöldséges dolgokat, pedig nagyon jó!
HajniZoli:Érdemes megpróbálnod, egészségetekre!
gionetta:Köszi! Nekem nagyon ízlett! Egészségetekre!
Ez a rántott zeller megfogott,még nem ettem,de rajta leszek!Jó ötlet!
mellissina2: Próbáld ki nagyon finom! Köszi!
Megjegyzés küldése