Hozzávalók:
- 30 dkg. finomliszt
- 1 dkg élesztő
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dl tej
- 8 dkg vaj/margarin
- 15 dkg darált tepertő
- só, őrölt bors ízlés szerinti mennyiségben
- 1 db felvert tojás a tészta megkenéséhez
Elkészítése:Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt pici cukrot tettem hozzá és 1 evőkanál lisztet. A többi lisztet a vajjal elmorzsoltam és a megkelt élesztőt beleöntöttem a tejföllel és tejjel összegyúrtam a tésztát. A tepertőt ledaráltam hozzá tettem kevés sót és őrölt borsot elkevertem. A tésztát kinyújtottam és ezzel a tepertős krémmel megkentem felgöngyöltem mint a bejglit kicsit ellapogattam majd összehajtogattam négyrét/lentről, fentről ,jobbról balról egymásra hajtani/ letakartam és 1/2 órát pihentettem a tésztát . Ezután kinyújtottam és ismét négyrét hajtottam és pihentettem ezt a műveletet még egyszer csináltam meg.Ezután kinyújtottam a tésztát kicsit vastagabbra hagytam késsel megvágtam a tetejét keresztbe és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Tepsibe raktam megkentem felvert tojással. Forró sütőbe tettem ahol 15' alatt megsült. Férjuram nagyon dicsérte, sós sütemények közül ezt szereti!
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Mamám szokott ilyet készíteni és nagyon szeretem! Nagyon guszta lett! :)
Nagyon szép réteges, guszta! :)
Nagyon jól néz ki,Éva!És biztosan 10000000000000000x finomabb mint amit ma ettem/bolti/
Csigabige köszi!
Hankka köszönöm!
Emőke köszönöm,ha tudom hogy szereted küldtem volna kóstolót!:-))
Megjegyzés küldése