Hozzávalók és elkészítése: 60 dkg lapockát vettem ebből kétféle étel lesz. Felszeleteltem soványabb részéből lett a borsos szelet , (a zsírosabb részét feldaraboltam eltettem mélyhűtőbe később krumpligulyás készül belőle). A hús szeleteket megszórtam bőven őrölt borssal majd klopfoltam .Zsírt forrósítottam ebbe raktam bele a húst és mindkét oldalát fehéredésig sütöttem. 1 db vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát megpucoltam felszeleteltem rátettem a húsra sóztam és vizet öntöttem rá. Fedő alatt puhára főztem a húst , közben még tettem hozzá egy szelet fehér paprikát és csípős paprikát is. Mikor már kezdett a hús puhulni fedőt levettem tettem hozzá még bőven zsírt és így sütöttem készre. Krumplipürét készítettem most hozzá de igen finom rizs körettel is !
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése