Hozzávalók: háztartási keksz, baracklekvár, grízes krém: 2 dl tej 2,5 evőkanál búzadara, 1 evőkanál porcukor, kb.2 dkg margarin, citrom reszelt héja, csokimáz: 1 evőkanál víz, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, kb.2 dkg margarin, kókuszreszelék.
🍪
Elkészítése: Először elkészítettem a grízt felforraltam a tejet beleszórtam a búzadarát közben kevertem . Mikor besűrűsödött levettem a tűzhelyről és hagytam kihűlni. A porcukrot a margarinnal kikevertem majd a kihűlt grízzel és a citrom reszelt héjával kikevertem. A kekszet lepakoltam egymás mellé a fele mennyiséget egyenként megkentem a lekvárral a másik felét a grízes krémmel és összeborítottam a kekszeket. Tetejét a csokimázzal kentem meg ehhez a vizet a cukorral és a kakaóval felmelegítettem majd a margarint elkevertem benne olvadásig. A csokival megkent kekszeket kókuszreszelékkel szórtam be és másnapig dobozba pakolva hűtőbe tettem hogy kicsit puhuljanak a kekszek. Nagyon finom!*Nagyon kedvelem a grízes krémet a mézes zserbóra gondoltam mikor lekvárral párosítottam ezt a kekszes édességet !
Megkínálhatlak?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése