Hozzávalók:
(fél adagból készült azt írom le: ebből 1 rúd lett)
tésztához:
30 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 dkg olvasztott margarin
1,5 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
1/2 cs.vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1 egész felvert tojás fele+ 1 sárgájának a fele
csipet só
töltelékhez:
15 dkg darált mák
2 evőkanál cukor
1/2 cs.vaníliás cukor
1 teáskanál margarin
reszelt citromhéj
kevés tej/kb.1 dl
25 dkg magozott meggy
🍒
Elkészítése: Kimért tészta közepébe mélyedést csináltam amibe öntöttem kevés langyos tejet ebbe tettem az élesztőt kevés cukrot kicsit összekevertem hagytam pihenni. Mikor már felfutott akkor tettem hozzá a többi hozzávalókat és bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam duplájára kelni. Közben elkészítettem a tölteléket . Tejbe tettem a kétféle cukrot margarint melegítettem majd belekevertem a reszelt citromhéjat és a mákot jól elkevertem és hagytam kihűlni. A meggyet kimagoztam és tésztaszűrőbe tettem hogy a leve csepegjen le. Mikor a tészta megkelt kinyújtottam megkentem a mákos töltelékkel majd rászórtam a meggyet annyit változtattam a Kati receptjéhez képest hogy én pici fahéjat is szórtam a meggyre. A tésztát felgöngyöltem és tepsibe pakoltam amit előtte sütőpapírral béleltem és még 20' hagytam kelni a tésztát. Ezután a maradék tojással megkentem pár helyen a tésztát megszurkáltam és előmelegített sütőben először felső hőfokon majd közepesen 30' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szórtam meg porcukorral és vágtam fel.Nagyon finom!
Megkínálhatlak ?
6 megjegyzés:
Hétvégi sütink fog lenni! Köszönöm! Kellemes hétvégét kívánok!
Itt is le a kalappal, csodás recept. :-)
Emerencia örülök hogy tetszik, egészségetekre! Köszi és viszont kívánok szép hétvégét nektek is!
teller-cake köszi!
Örülök hogy elkészítetted, és hogy ízlett is! A kicsi fahéj biztos jót tett neki. Szívesen megkóstoltam volna :-) Nagyon szép lett!!! :-)
Katalin köszi a receptet nagyon finom volt!
Ez nagyon jól néz ki! Biztos finom is, szeretem a meggy-mák párosítást.
Megjegyzés küldése