Hozzávalók és elkészítése: 1,5 kg őszibarack, 1 cs."Haas" 2:1 lekvárhoz, 3 evőkanál citromlé, 35 dkg cukor(vegyesen kristály és barna cukor). A gyümölcsöt alaposan megmostam gyümölcs héját lehúztam és a magját eltávolítottam . Feldaraboltam egy fazékba tettem amiben leturmixoltam/darálni is lehet, a befőző porral elkevertem és főztem közben kevertem kb. 5' főzés után ráöntöttem a cukrot amivel ismét kevertem és főztem most is csupán 5' elég a forrástól számítva , majd az előkészített kimosott üvegekbe töltöttem ezután előbb fóliával majd az üvegtetővel zártam le. Hagytam az asztalon kihűlni csak ezután címkéztem!
Zárjuk üvegbe a nyár finom ízét!
3 megjegyzés:
Zárjuk❤️
Az őszibararack lekvár nem annyira " általános", vajon miért? Biztosan isteni lehet!
Kérdésem is van: a barack amit vásároltál nagyon édes volt? Nem igényel citromot?
Én szoktam befőzni őszibaracklekvárt, főleg süteményekbe szoktam használni. Szép üvegeid lettek, finom lesz majd télen :-)
Emőke valóban az őszibarack hátrányban van a sárgabarackkal szemben:-)) Talán régen több sárgabarackfát ültettek! Most javítok az arányon:-)) A barack vegyesen volt , volt ami érettebb volt de általában teszek citromlevet mert az a színén javít!
Katalin köszi!
Megjegyzés küldése