2016. augusztus 1., hétfő

Tej és tojásmentes krumplis pogácsa

                                                                                

Hozzávalók:
25 dkg főtt áttört burgonya
25 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál só
2 dl olaj
*
Elkészítése:Héjában megfőztem a krumplit majd mikor kihűlt megpucoltam és krumplinyomón  átnyomtam. Az élesztőt  a krumplival  morzsoltam  össze majd 1,5 dl olajat öntöttem hozzá amivel  összevegyítettem  beletettem a sót és a lisztet  mindezekből tésztát gyúrtam amit letakarva 30' pihentettem. Ezután kinyújtottam a tésztát maradék olajjal megkentem és mint a bejglit feltekertem és 15' ismét pihentettem majd még egyszer nyújtottam kentem és pihentettem 15'. A tésztát ezután kinyújtottam és pogácsa szaggatóval kiszaggattam  sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol a pogácsák tetejét szezám és lenmag keverékével beszórtam. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem.  
* A receptben azt írták hogy még finomabb ha olívaolajjal készítjük,  fele mennyiséget tudtam ezzel helyettesíteni! Nagyon finom pogácsa!                         
A receptet itt találtam!
Jó falatozást kívánok!

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De szépek lettek!

Monika írta...

Hú,de guszta! Nálunk még a lisztet is helyettesíteni kell rizsliszttel ,nem tudom,hogy sikerülne-e azzal a pogácsa? Elmentem a receptet,aztán majd meglátom....

Éva írta...

Katalin köszi!
Mamka rizslisztet eddig még nem használtam de megérné kipróbálnod mert nagyon finom!