Mikor kiszedtem ... |
Elkészítése: Birsalmát megmostam feldaraboltam cikkekre magházát kivágtam edénybe tettem felöntöttem vízzel és addig főztem még puha lett a gyümölcs. Ekkor leszűrtem a gyümölcsöt lemértem majd leturmixoltam és egy világos aljú edénybe tettem amit visszatettem a tűzhelyre alacsony hőfokon kevergetés közben addig főztem még sűrűsödni kezdett ekkor tettem hozzá a cukrot és ezzel is kevergetés mellett még kb. 15' főztem. Kis formákat vízzel kiöblítettem diót feldaraboltam, formákba öntöttem az elkészült masszából közbe szórtam diót . Másnapig hagytam a formában hűlni. Ekkor sütőpapírra borítottam ki a formákból a sajtot és így hagytam szikkadni hűvös helyen 8-10 napig . Nem sok ez a mennyiség de kis kóstoló jut a" csipet csapatomnak" is!
/ A lemért turmixolt birsalma 45 dkg volt ahhoz tettem 30 dkg cukrot!/
Jó étvágyat !
2 megjegyzés:
Ilyen maradt a színe? Mert nekem azok se barnultak meg, amikbe nem tettem citromot.
Ani szép lett bár még szikkadni hagytam. Általában minden gyümölcshöz teszek pici citromlevet akár kompóthoz is.Hogy miért? szerintem így szoktam meg, lehet hogy nincs nagy jelentősége.
Megjegyzés küldése